Stora grejen hemma hos oss nu sen någon vecka tillbaks är att göra god och nyttig glass. Barnen lööövs it och även jag. Har gjort lite olika versioner, och det blir liksom gott varje gång. Här kommer två varianter men det går ju att variera i oändlighet allt eftersom vad man har hemma och vad familjen tycker om.
Banan- och chokladglass
Förbered genom att frysa in banan. Nu har jag en burk i frysen med bananbitar som alltid fylls på efter varje glasstillverkning, vill ju inte stå utan liksom!
1 fryst banan
1 msk turkisk yogurth
1 msk kakao
Börja med att mixa banan till ett pulver i matberedaren och ha sedan i det andra tills det blir en krämig glass. Serveras med hallon och lite cashewnötter. Såååå gott!
Hallon- och mangoglass
Mixa yogurth med frysta hallon och fryst mango. Vi har även haft i banan (då blir det lite krämigare mer yogurthaktigt, provade även med fryst banan, då blev det mer fast glass) tills det blir glasskonsistens och servera med detta hallon och lite mer fryst mango på toppen.
Har även provat att ha avocado i, och andra bär som vi hade i frysen. Men dessa två är de som vart mest poppis! Har ätit det både till frukost och kvällsmat och efterrätt och mellis!
Tack för tipsen! Ska testa ikväll och på barnen imorrn.
Låter supergott! Tack för recepten!! Ska provas!!!